Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 6 - 10 od 739 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 13. 10. 2018
Čudovito toplo jesensko sonce je naš Maribor ogrelo na prijetnih 20 stopinj in tako ustvarilo idealne pogoje za izvedbo že 52. Krosa občinskih reprezentanc. V vzorni organizaciji našega društva so se v različnih starostnih kategorijah, tekači iz številnih Slovenskih občin borili za naziv najbolj tekaške občine. V zelo razburljivem in vse do zadnjega teka izenačenem boju se je zelo izkazala tudi združena Mariborska ekipa, ki si je na domačem prizorišču veselila visokega 3. mesta.

Po tekmovanju smo bili kot organizatorji lahko zelo ponosni tudi na naše tekače, ko so se v svojih kategorijah zelo izkazali in ekipi našega mesta priborili veliko število točk, ter se kar šest krat povzeli na zmagovalni oder. Zmage sta se veselili Petja Klojčnik v kategoriji starejših pionirk B, ki so tekle na 1000 m in Špela Gonza, ki je bila najhitrejša med mlajšimi mladinkami, ki so prav tako morale preteči 1000 m. Drugih mest so se veselili Ahac Zupančič, ki je tekmoval v kategoriji mlajših pionirjev A na 1000 m, Vanesa Lobenwein, ki je odlično tekla na 1000 m med starejšimi pionirkami A, ter Ines Matjaž, ki je med članicami morala preteči 3000 m. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpela Klara Kaiser, ki je tekla na 1000 m med mlajšimi mladinkami.

Ostali naši tekači so tokrat kljub odličnim tekom dosegli uvrstitve pod zmagovalnimi stopničkami, so pa naši ekipi kljub temu prispevali številne točke in pripomogli, da so posamezne Mariborske ekipe po kategorijah velikokrat povzpele na zmagovalni oder. Tako je ekipa Maribora osvojila kar dve zmagi, tri druga mesta, ter štiri bronaste plakete za ekipno uvrstitev.

Vsi ti odlični nastopi Mariborskih tekačev so pripomogli k vseekipni uvrstitvi na odlično 3. mesto. Za lažjo predstavo kako je tekmovanje potekalo, pa smo vam na spodnjih povezavah pripravili rezultate in fotogalerijo s tekmovanja. 

REZULTATI

FOTOGALERIJA
Maribor, Velenje, 11. 10. 2018
Včeraj je v Mariboru potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije v atletiji za dijake in dijakinje, danes pa v Velenju še Ekipno prvenstvo Slovenije v atletiki za učence in učenke. Na teh tekmovanjih so za svoje šole, ki so se uspele uvrstiti na finalni tekmovanji, nastopili tudi nekateri naši atleti in z dobrimi nastopi pripomogli k visokim uvrstitvam svojih šol.
Šmarna gora, Moravci, Logatec, 7. 10. 2018
Jesen je verjetno najlepši čas za aktivno preživljane časa na prostem, zato po številnih krajih v Slovenije prirejajo tekaške prireditve. Na nekaterih so ta vikend nastopili tudi naši tekači in se ponovno zelo izkazali.

S štartom v Tacnu je v soboto potekal še 39. Tek na Šmarno goro, ki je letos štel tudi za svetovni pokal v gorskih tekih. Na 10 km progi s 710 m vzponov in 350 m spustov se je zelo izkazala Špela Gonza. Kljub temu, da se s to zahtevno tekaško disciplino ne ukvarja redno, dokazuje, da ji je zelo pisana na kožo. V zelo močni mednarodni konkurenci je na vrh Šmarne gore pritekla na 7. mestu in tako dosegla morda celo svoj največji mednarodni uspeh.

V nedeljo je po cestah Pomurja s štartom in ciljem v Moravskih Toplicah potekal 3. Pomurski mali maraton, na katerem so se tekači pomerili na različnih razdaljah. Na 10 km razdalji so blesteli naši, saj je med moškimi slavil Severino Ogrizek, njegov uspeh pa je s 7. mestom dopolnil Robert Matjaž. Zmagovalko smo imeli tudi v ženski konkurenci, saj je kot prva ciljno črto prečkala Ines Matjaž.

Tekaška prireditev je v nedeljo potekala tudi v Logatcu, kjer se je na 10 km dolgi progi preizkusil Andrej Mesner. Tekel je zelo dobro in v cilj pritekel kot tretji. 
Maribor, 2. 10. 2018
Na travnatih površinah Športnega parka Tabor se je odvijal Jesenki kros za osnovne šole. Več kot 400 otrok iz Mariborske regije se je potegovalo za najvišja mesta. Na tekmovanju smo spremljali izenačene in zelo razburljive boje mladih tekačev, prav vsem pa za njihove dosežke čestitamo. Na spodnji povezavi, si lahko ogledate rezultate.

REZULTATI
Štatenberg, Novo mesto, 30. 9. 2018
V petek je v Štatenbergu potekal že tradicionalni Jesenski tek na 10 km, ki se ga je udeležil tudi naš David Rihtarič. Tek je opravil z odliko in v cilj pritekel na drugem mestu.

V Novem mestu pa so v nedeljo organizirali Novomeški mali maraton, na katerem je svojo pripravljenost preizkusil tudi Mitja Krevs. Tekel je odlično in vso konkurenco pustil daleč za seboj in si tako pritekel novo zmago.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in