Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 6 - 10 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Slovenske Konjice, Štatenberg, Polzela, 29. 9. 2019
V nedeljo so bile ceste v okolici in samih Slovenskih Konjicah prepolne tekačev, ki so se udeležili 7. Konjiškega maratona, na katerem je 10 km razdalja štela tudi za državne naslove v cestnem teku.

Na razdalji malega maratona je med moškimi odlično 4. mesto zasedel Matevž Schaubach, v konkurenci žensk pa je bila Helena Javornik še uspešnejša, saj si je pritekla 3. mesto. V teku na 10 km je v absolutni konkurenci med moškimi prvi ciljno črto prečkal Mitja Krevs, s tem pa tudi osvojil nov naslov državnega prvaka. V kategoriji žensk je Renata Vetrih v absolutni konkurenci zasedla 4. mesto, v razvrstitvi za državno prvenstvo pa si je pritekla bronasto odličje. Njen uspeh je s 5. mestom dopolnila še Barbara Radoš, ki je absolutno v cilj pritekla na 9. mestu. Na najkrajši razdalji prireditve, v teku na 5 km je visoko 7. mesto med ženskami osvojila Anita Dobrotinšek.

V petek so v Štatenbergu organizirali Jesenski tek Štatenberg 2019, na katerem si je na 10 km razdalji 3. mesto pritekel Matevž Schaubach, na odlično 5. mesto pa se je uvrstil David Rihtarič.

Naši mlajši atleti - teči pa so se v soboto udeležili Matletškega teka, ki so ga organizirali v Polzeli. Tekli so odlično, saj je mlada Nika Fajfar zmagala med ženskami na razdalji 5 km, na odlično 3. mesto pa je pritekla Klara Namec. Na teku dolžine 10 km je med moškimi slavil Tine Martin Puppis, drugo mesto je zasedel Miha Kramberger, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Filip Križnik. Odlična so bila tudi naša dekleta, ki so tekla na 10 km razdalji. Zmage se je veselila Vanesa Lobenwein, kot tretja je v cilj pritekla Klara Kaiser, takoj za njo pa je ciljno črto prečkala še Maruša Sernc
Ptuj, 28. 9. 2019
Na Ptuju so organizirali reprezentančni pionirski peteroboj, na katerem so merili moči najboljši pionirji U16 iz Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na naše navdušenje je barve Slovenije branilo tudi pet naših mladih atletov.

Prva je na tekmovališče stopila Petja Klojčnik, ki je nastopila v teku na 600 m. Krog in pol na atletskem stadionu je odtekla fantastično in s časom 1:37,34, krepko izboljšala osebni rekord in zasedla visoko 5. mesto. Nato smo pesti stiskali za Tamaro Reicht, ki je visoka mesta naskakovala v hitri hoji na 3000 m. Svoj nastop je opravila odlično in ob osvojenem 7. mestu dosegla rezultat 16:12,40, ter samo za 3 sekunde zaostala za državnim rekordom. Sledil je nastop Eve Zorenč, ki se je z močno mednarodno konkurenco pomerila v teku na 2000 m. Pet stadionskih krogov je danes zmogla v času 7:03,60, kar je pomenilo, da je tekmovanje končala na 8. mestu. Le nekaj minut kasneje je sledil tek na 3000 m za pionirje, v katerem je v reprezentanci debitiral Ahac Zupančič. Prvič v karieri se je spustil pod mejo 10 minut, ter z osebnim rekordom 9:59,17 zasedel 7. mesto. V teku na 100 m bi moral nastopiti Jurij Beber, ki pa si je v četrtek na šolskem tekmovanju poškodoval roko. Zato v svoji posamični disciplini ni mogel nastopiti. Je pa ob koncu tekmovanja pomagal reprezentanci Slovenije zasesti 4. mesto v štafetnem teku 4x100 m. Naša ekipa je štafetno palico prinesla v cilj v času 45,20.

Našim mladim bodočim asom še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in jim želimo obilo uspehov v nadaljevanju športne poti. 
Maribor, 28. 9. 2019
V včerajšni informativni oddaji na Televiziji Maribor, so pred današnjim reprezentančnim peterobojem na Ptuju, pripravili krajši prispevek. Kaj so mladi atleti povedali pred njihovim krstnim nastopom v dresu s slovenskim grbom, si lahko ogledate na spodnji povezavi. Prispevek o naših atletih se prične pri 21:30.

TV PRISPEVEK
Ptuj, 27. 9. 2019
Na Mestnem stadionu na Ptuju bo jutri potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile reprezentance Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Z odličnimi nastopi na PS za pionirje U16 na Ravnah na Koroškem, si je nastop v reprezentanci naše države zgotovilo kar 5 naših mladih atletov.


reprezentanti_680

V hitri hoji na 3000 m bo nastopila najizkušenejša med njimi, to je naša šampionka Tamara Reicht. Najhitrejši slovenski pionir Jurij Beber je predviden za nastop na 100 m, kasneje pa še v štafeti 4x100 m. V teku na 600 m bo barve naše države zastopala srebrna z letošnjih mednarodnih iger šolarjev v ruski Ufi, Petja Klojčnik. Eva Zorenč, ki je v začetku tega meseca na Evropskih atletskih igrah v Brnu osvojila bron, bo tokrat nastopila v teku na 2000 m. V najdaljši tekaški disciplini tekmovanja, v teku na 3000 m, bo svoj reprezentančni krst doživel Ahac Zupančič. Odlično delo z mladimi v našem društvu, pa so prepoznali tudi na Atletski zvezi Slovenije, saj so med trenerje, ki bodo na tekmovanju vodili mlade slovenske atletske upe, uvrstili tudi našo trenerko Tino Mušič.

Vsem našim mladim atletom želimo uspešen nastop, ter, da se iz Ptuja vrnejo z novimi novimi spoznanji, ki jim bodo koristile na njihovi nadaljni športni poti.
Maribor, 26. 9. 2019
Tekmovalna sezona se počasi končuje, naši mladi atleti pa še vedno podirajo osebne rekorde. Nič drugače kot že celotno sezono ni bilo danes v Mariboru, kjer je potekalo Ekipno področno prvenstvo za osnovne in srednje šole. Naši atleti so ponovno blesteli in se ob številnih novih osebnih mejnikih, množično uvrščali med prve tri.

Med osnovnošolci so zmage dosegli Marin Kladošek v skoku v daljino (533 cm), Lara Ribič v teku na 60 m (8,54) in Karolina Zbičajnik v teku na 300 m (42,44). Na 2. mesto sta se uvrstila Ahac Zupančič v teku na 300 m (39,39) in Tibor Kukovec v teku na 1000 m (3:13,00). Uvrstitve na 3. mesto pa se je razveselila Maša Podgornik v skoku v daljino (424 cm).

Med dijaki so bili v svojih disciplinah nepremagljivi Valentin Vidovič v teku na 400 m (52,61), Tine Marin Puppis v teku na 2000 m (6:25,04), Gašper Drev v suvanju 5 kg krogle (14,40 m), Petja Klojčnik v teku na 400 m (59,56), Vanesa Lobenwein v teku na 1000 m (3:08,66) in Alina Herman v skoku v daljino (495 cm). Uvrstitev na drugo stopničko zmagovalnega odra si je v teku na 1000 m pritekel Miha Kramberger. V isti disciplini med dijakinjami pa je Klara Kaiser zasedla 3. mesto (3:20,14).

Čeprav ostalim našim atletom tokrat ni uspelo poseči po najvišjih mestih, so tekmovali odlično in s svojimi dosežki pripomogli svojim šolam, da so zbrale čim več točk. Koliko njihovih šol je bilo tako uspešnih, da se bodo uvrstile na finalno tekmovanje, pa bo znano v prihodnjih dneh. Držimo pesti, da jih bo čim več! 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in