Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 76 - 80 od 670 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Varaždin, 30. 9. 2017
Danes je v Varaždinu potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem je svoj krstni nastop v dresu Slovenije opravil naš mladi atlet, Gašper Drev. Z močno mednarodno konkurenco se je pomeril v metu diska. Njegovo najdaljši met dneva je meril 38,54 m, kar je pomenilo, da je za skoraj meter izboljšal osebni rekord. Njegov dosežek pa je na tekmovanju zadoščal za 10. mesto.

Našemu mlademu atletu še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in mu želimo veliko uspeha tudi na nadaljni atletski poti.
Rabac, 30. 9. 2017
S štartom in ciljem v mestecu Rabac na vzhodu polotoka Istra je potekal Valamar trail. Na razdalji 41,8 km na kateri so tekmovalci morali opraviti s 1100 m vzponov in prav toliko spustov, je odlično nastopil naš Aleš Novak. Z zelo zahtevno progo je opravil v času 3:53,35 in prepričljivo prvi prečkal ciljno črto. Od najbližjega zasledovalca je bil hitrejši kar 20 minut.
Štatenberg, 30. 9. 2017
V Štatenbergu so organizirali že 26. Vojaški tek na katerem so se pripadniki Slovenske vojske pomerili na 10 km razdalji. Za kvalitetnejšo in močnejšo konkurenco so poskrbeli tudi številni vrhunski športniki, ki so zaposleni v Športni četi. V tako eminentni družbi so se odlično znašli tudi naši atleti, ki si kruh služijo v naši vojski.

Med ženskami je ciljno črto kot prva prečkala Mateja Mlinar, v konkurenci moških pa si je 3. mesto pritekel David Rihtarič, le mesto za njim pa se je uvrstil Matevž Schaubach.
Maribor, 29. 9. 2017
Jutri bo v Varaždinu potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na sedežu Atletske zveze Slovenije so pred dnevi objavili našo ekipo, v katero so uvrstili tudi našega atleta Gaperja Dreva.

Naš mladi atlet je pred tremi tedni odlično nastopal na Prvenstvu Slovenije za pionirje U16, ko si je v metu diska primetal srebrno odličje. S tem fantastičnim nastopom si je tudi priboril mesto v reprezentanci Slovenije. Slovenska ekipa bo na Hrvaško odpotovala že danes in se jutri dopoldne borila za čim višja posamična in ekipno uvrstitev. Našega atleta nastop čaka ob 12.10, ko bomo vsi držali pesti, da bodo njegovi meti tako dolgi, da se bo zadovoljen vrnil z reprezentančnega debija.
Maribor, 27. 9. 2017
Na domačem stadionu v Športnem parku Tabor sta potekali Ekipni področni prvenstvi za osnovne in srednje šole. Na obeh tekmovanjih je barve svojih šol zastopala kopica naših mladih članov, ki so se ponovno izkazali. Kljub temu, da se sezona tekmovanj na stadionih počasi zaključuje, so mnogi ponovno dosegli osebne rekorde in dokazali, da so bili treningi pod vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v Športni šoli AD Štajerska zelo kvalitetni.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in