Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 66 - 70 od 699 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Beograd, 11. 3. 2018
V glavnem mestu Srbije je ta vikend potekalo Balkansko prvenstvo za veterane v dvorani. Naše društvo je na tekmovanju zastopal naš super veteran Božo Himelrajh, ki je v kategoriji M55 nastopil v tekih na 60 m in 200 m. 

V soboto se je z močno mednarodno konkurenco pomeril v šprintu na 60 m. V prvi skupini je s časom 7,95 kot prvi prečkal ciljno črto in nato nestrpno čakal na rezultate ostalih skupin. Na njegovo veselje so bili vsi konkurenti počasnejši in je tako ponovno osvojil naslov balkanskega prvaka.

V nedeljo pa je nastopil še na 200 m razdalji. Organizatorji so mu namenili štart v zadnji četrti skupini, ki jo s časom 26,93 zanesljivo dobil. Ta njegov dosežek je zadostovalza osvojitev srebrne medalje.

Našemu uspešnemu veteranu še enkrat čestitamo za velik mednarodni uspeh!
Maribor, 10. 3. 2018
Kot že nekaj zadnjih let, so se tudi letos ob koncu dvoranske sezone, najmlajši atleti ŠD Corrida in našega društva predsavili svojim navijačem na tekmovanju Malčki tekmujemo.

malcki_dvorana

Nekaj več kot 120 otrok je obiskovalcem tekmovanja prikazalo spretnosti v oviraškem poligonu, žabjih poskokih, metanju vortexa in teku na čas. Otroci so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na zimskih treningih po telovadnicah. Za svoje odlične nastope, pa so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in slastnim jabolkom.

Kot je v navadi na podobnih tekmovanjih rezultati niso najpomembnejši, kljub temu pa si rezultate lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.
Rijeka, 3. 3. 2018
V Reki je potekalo Odprto veteransko prvenstvo Hrvaške v dvorani, na katerem je v kategoriji nad 55 let v teku na 60 m nastopil tudi naš Božo Himelrajh. V cilj je prišprintal v času 7,97 in dosegel novo zmago. Ta zmaga je dober obet pred nastopom na Balkanskem dvoranskem veteranskem prvenstvu, ki ga prihodnji vikend čaka v Beogradu.
Žalec, 3. 3. 2018
V Žalcu je potekalo tekmovanje v krosu, ki so si ga organizatorji zamislili nekoliko drugače. Po vzoru na šprinte pri smučarskem teku ali tekmovanje smučarskih krosistov, so s progo morali opraviti večkrat. Na tekmovanju, ki je potakalo v zimskih razmeraj, so nastopili tudi trije naši tekači. V konkurenci članic sta nastopili Andreja Godec in Anita Dobrotinšek, med moškimi pa njun trener Zdenko Mraz.
Zagreb, 24. 2. 2018
V novi atletski dvorani v glavnem mestu Hrvaške, se je odvijalo Prvenstvo Slovenije v krožnih tekih. Med nastopajočimi sta bili tudi dve naši mladi atletinji, ki sta se potegovali za visoke uvrstitve v teku mladink na 800 m. Še pionirka Vanesa Lobenwein je tekla v prvi skupini. Svojo nalogo je opravila zelo dobro in zmagala s časom 2:30,27, skupno pa je ta čas zadostoval za 7. mesto. V najmočnejši skupini je nastopila še Špela Gonza, ki pa je žal odstopila in tako ostala brez uvrstitve. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in