Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 66 - 70 od 739 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Tórshavn, Stockholm, Češke Budjejovice, Rogaška Slatina, Ptuj, Hoče, 3. 6. 2018
V Evropi in tudi doma, so ta vikend potekali števili maratoni in teki. Na nekaterih so nastopili tudi naši tekači in ponovno dokazali, da so odlično pripravljeni, saj so zabeležili nove visoke uvrstitve.
Borsky Miklulaš, Hlohovec, 27. 5. 2018
Za našo mlado šampionko v hitri hoji, Tamaro Reicht, je izredno naporen in uspešen vikend, v katerem se je na Slovaškem udeležila dveh mednarodnih tekmovanj v hoji na cesti.

V soboto je potekalo tekmovanje v mestecu Borsky Miklulaš, na njem pa je naša mlada atletinja nastopila na razdalji 2 km. V cilj je prihodila v času 10:39, kar je naboljši dosežek v Sloveniji vseh časov, na tem tekmovanju pa je zadostoval za fantastično 2. mesto.

V nedeljo je nastopila še na tekmovanju v mestu Hlohovec. Tu se je z mednarodno konkurenco pomerila na razdalji 1 km in ga zmogla v rekorden času 4:48, ter se ponovno povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra.
Ljubljana, Celje, Češnjice, 27. 5. 2018
V tem tednu je bilo v Sloveniji kar nekaj tekov na katerih so nastopili naši tekači in preverjali svojo trenutno pripravljenost.

V torek se je Dorotea Rebernik v Ljubljani preizkusila na Študentskem teku na grad, na katerem vsako leto sodeluje okrog 2000 tekačev. Na progi dolžine 2,5 km s štartom v centru našega glavnega mesta, s ciljem na Ljubljanskem gradu, se je odlično odrezala in zasedla visoko 11. mesto.

V soboto je v Celju potekal nočni tek, ki sta se ga na razdalji 5 km udeležila dva naša predstavnika. Med ženskami je Klara Nemec zasedla odlično 7. mesto. V konkurenci moških pa se je izkazal Miha Kveder, ki si je uvrstil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

V Češnjicah v Tuhinjski dolini pa je v nedeljo potekalo še Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih v disciplini gor-dol. Tudi na tem tekmovanju je nastopal Miha, ki se je na progi dolžine 11,2 km med moškimi uvrstil na 22. mesto. Še višjo uvrstitev je pričakovala med ženskami Andreja Godec. Po odličnem teku je v cilj pritekla na šestem mestu, žal pa tam tudi izvedela, da je nekoliko zašla s steze in bila zato dikvalificirana.
Slovenska Bistrica, 26. 5. 2018
Štiri naša dekleta so danes nastopile na enem največjih mitingov v Sloveniji. Marljivi atletski delavci iz Slovenske Bistrice, se vsako leto zelo potrudijo in s številnimi tujimi odličnimi povabljenimi tekmovalci zelo popestijo atletsko dogajanje v naši bližini. Na tako kvalitetnem mitingu, od naših mladih deklet ni bilo moč pričakovati boja za najvišja mesta, so pa se vse zelo izkazale, zato so bile tudi nagrajene z odličnimi rezultati.

Od naših je prva na stezo stopila Monika Črček, ki se je v teku na 100 m ponovno spustila pod mejo 13 sekund, in z rezultatom 12,99 zasedla 14. mesto. Kasneje je nastopila še na dvakrat daljši šprinterski disciplini. Razdaljo 200 m je zmogla v času osebnega rekorda 27,21 in končala na 16. mestu. V teku na 400 m je bila naša predstavnica Nadja Rudolf, ki je en stadiosnki krog pretekla v času 1:07,87 in se uvrstila na 14. mesto. V teku na 800 m smo imeli dve predstavnici. Na visoko 8. mesto je s svojim najhitrejšim letošnjim časom 2:18,75 pritekla naša mladinska reprezentantka Špela Gonza. Nov osebni rekord pa je odtekla naša najmlajša predsatvnica Vanesa Lobenwein. S časom 2:27,73 si je pritekla končno 12. mesto.
Zagreb, 23. 5. 2018
V glavnem mestu Hrvaške je potekal 44. Mednarodni miting Dinamo-Zrinjevac, najstarejše atletsko tekmovanje, ki ga neprekinjeno vsako leto organizirajo naši južni sosedje. Na letošnji izvedbi, so v močni mednarodni konkurenci iz osmih držav, nastopili tudi štirje naši mladi atleti.

V moškem teku na 100 m se je preizkusil Bastian Kobler in s časom 12,08 zasedel 18. mesto. V isti disciplini med ženskami je Nika Boštjančič ponovno tekla zelo hitro in z rezultatom 12,73 zasedla 7. mesto. V teku na 800 m pa sta se z osebnima rekordoma izkazali Maruša Sernc in Klara Kaiser. Prva je v cilj pritekla v času 2:23,73 in končala na 12. mestu. Drugi pa so časomerilci ob prihodu v cilj namerili rezultat 2:25,86, kar jo je uvrstilo na 15. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in