Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 66 - 70 od 756 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Celovec, 2. 7. 2018
S kar nekaj dnevno zamudo, so organizatorji atletskega dela Svetovnih iger otrok, ki so od 21. do 24. junija potekale v Celovcu, objavili uradne rezultate. Igre so bile za naše mlade atlete zelo uspešne, saj so se v Maribor vrnili s kar 34 osvojenimi medaljami. Od tega ogromnega števila je bila kar polovica najžlahtnejših. Ob tej priložnosti našim mladim bodočim atletskim asom, še enkrat čestitamo za njihove izjemne dosežke.
Celje, 1. 7. 2018
Ta vikend je v Knežjem mestu potekalo Prvenstvo Slovenije za mladince in mladinke. Na tekmovanju so barve našega društva tokrat zastopali samo šprinterji. Kljub temu, da zaradi protivetra, pogoji za dosego vrhunskih rezultatov niso bili ugodni, so se naši mladi atleti tudi tokrat izkazali s hitrimi teki in tudi novimi osebnimi rekordi.

V konkurenci mladincev je odlično nastopil še pionir Valentin Vidovič. Tek na 200 m je končal na 32. mestu in se s časom 24,74 zelo približal osebnemu rekordu. Nov osebni mejnik pa mu je uspelo postaviti v disciplini 400 m. En krog je prešprintal v času 55,10 in zasedel 23. mesto.

Dvojni program je med mladinkami imela tudi Monika Črček. V teku na 100 m je s časom 13,23 zasedla 15. mesto. Na razdalji 200 m pa je v cilj pritekla v času 27,94 in zasedla 20. mesto. V tej disciplini je nastopila tudi Rene Prosen. Časomerilci so ji namerili rezultat 27,74, ki jo je na tokratnem tekmovanju uvrstil na 17. mesto. V teku na 400 m je zelo dobro nastopila Klara Kaiser. Stadionski krog je zmogla v času osebnega rekorda 1:04,22 in se uvrstila na 20. mesto. 
Velika Kladuša, Mala Subotica, 30. 6. 2018
V Veliki Kladuši na severozahodu Bosne in Hercegovine so organizirali 9. Međunarodnu atletsku utrku Velika Kladuša 2018, tekmovanje na katerem je nastopil tudi naš Mitja Krevs. V močni mednarodni konkurenci je na razdalji 5 km prikazal odlično pripravljenost in zmagal s skoraj 20 sekundno prednostjo.

V Mali Subotici v Hrvaškem Medžimurju je potekala 2. Utrka občine Mala Subotica, na kateri je na razdalji 7,3 km nastopila tudi naša Helena Javornik. Svoj nastop je opravila odlično in si s prednostjo dveh minut pritekla novo zmago.
Maribor, 29. 6. 2018
Potem, ko je zaradi slabega vremena naša predstavitev na Art kampu, ki v sklopu Festivala Lent poteka v Mestnem parku, odpadla, je danes popoldne v našem mestu posijalo prijetno poletno sonce in takoj napolnilo zelene površine v parku. Tako je bil obisk naših poligonov, ki smo jih pripravili za najmlajše obiskovalce največjega Slovenskega festivala, veliko nad pričakovanji. S tem je naša predstavitev v celoti uspela. Del dogajanja pa si lahko ogledate v tej FOTOGALERIJI.
Celovec, 24. 6. 2018
Od 21. do 24. junija so v Celovcu potekale svetovne igre za mlade, imenovane United World Games. Tako kot že zadnjih nekaj let je tudi na letošnji izvedbi na igrah sodelovalo okrog 10.000 mladih športnikov iz več kot 40 držav sveta. Svoje športne sposobnosti so predstavili in preizkusili v dvanajstih različnih panogah in sicer v atletiki, bowlingu, hokeju na travi, hokeju v dvorani, košarki, nogometu, odbojki, orientaciji, plavanju, rokometu, rugbyju in tenisu.

Med tako številčno udeležbo je sodelovala tudi ekipa naših bodočih šampionov. Kljub temu, da so sodelovanja na tako velikih tekmovanjih za njihove starostne kategorije zelo redka, se niso ustrašili pomembnosti tekmovanja, ter se odlično odrezali in okrog 30-krat povzpeli na zmagovalne stopničke.

Ker na spletu še ni objavljenih uradnih rezultatov, jih bomo objavili takoj, ko bo možno. Do takrat pa se lahko pozabavate v ogledu fotogalerije s tekmovanja, ki je bilo za naše mlade šampione zelo uspešno. Ob številnih zasluženo osvojenih odličjih, so mnogi krepko izboljševali tudi osebne rekorde in s tem dokazali, da so bili ravno na največjem letošnjem tekmovanju v najboljši formi. 

uwg_ekipa

FOTOGALERIJA
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in