Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 61 - 65 od 815 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Slovenska Bistrica, 12. 1. 2019
V novo sezono so naši atleti vstopili na sprinterskem mednarodnem mitingu, ki je danes potekal v dvorani v Slovenski Bistrici. Kljub nekoliko omejenem prostorju za zimsko vadbo, so danes dokazali, da so pridno trenirali, saj se je večina že na prvem tekmovanju veselila novih osebnih rekordov.

S tekmovanjem na 60 m so pričele pionirke U14, med katerimi je Maja Premzl z osebnim rekordom 9,12 zasedla 6. mesto, mlajša Ana Kramberger pa je tokrat tekla 9,33 in končala na 8. mestu v svoji starostni kategoriji. Najmlajšim dekletom so sledile pionirke U16, med katerimi je Lara Ribič tekla osebni rekord 8,42 in zasedla 2. mesto. Sledil je nastop pionirjev U16 s tremi našimi predstavniki. Najhitrejši je bil Jurij Beber, ki je v cilj pritekel v času osebnega rekorda 7,61 in zasedel 2. mesto. Na 5. mesto se je s časom 8,12, kar je njegov osebni rekord uvrstil Ahac Zupančič. Marin Kladošek je tekel 8,44 in izenačil osebni rekord in se uvrstil na 7. mesto. Do osebnega rekorda je prisprintal tudi Klemen Potočnik, ki je za uvrstitev na 8. mesto tekel 8,77. Za konec sta sledili še članski kategoriji, v kateri sta nastopila dva naša mladinca. Med ženkami je Nika Boštjančič svoj prvi letošnji nastop končala v času 8,13 in si zagotovila nastop v finalu. Z osebnim rekordom 7,55 si je finale med moškimi pritekel tudi Vid Ules.

V finalne teke med člani so se s svojimi odličnimi teki uvrstili tudi pionirji Jurij, Ahac , Marin in Lara. Tako smo v finalu držali pesti za kar šest naših mladih atletov. V ženskem B-finalu se je ponovno izkazala Lara Ribič, ki je s časom 8,45 zasedla 3. mesto. V A-finalu je nika Boštjančič tekle hitreje in z rezultatom 8,07 zasedla 4. mesto. Naša predstavnika v moškem B-finalu sta bila Ahac Zupančič, ki je tekel 8,18 in zasedel 3. mesto, ter Marin Kladošek, ki je končal na 5. mestu s časom 8,47. Zalo razburljiv je bil moški A-finale, v katerem je Jurij Beber še izboljšal osebni rekord in s časom 7,56 zasedel 4. mesto. Le mesto slabši pa je bil Vid Ules, ki je drugi tek opravil v času 7,58. 
Dunaj, 12. 1. 2019
Na mednarodnem mitingu na Dunaju so trenutno pripravljenost preizkusili tudi trije naši mladi tekači. Na razdalji 3000 m se je s članicami pomerila Špela Gonza. Strogi časomerilci so ji namerili rezultat 10:44,61, kar je njen nov osebni rekord, z njim pa je zasedla odlično 3. mesto. V kategoriji mlajših mladincev na isti razdalji je nastopil Miha Kramberger in v cilj pritekel v času osebnega rekorda 10:30,16 in se uvrstil na 5. mesto. S časom 2:31,11 na 800 m, si je zmagovalni oder, natančneje 2. mesto, pritekla tudi Vanesa Lobenwein, ki je nastopila v kategoriji mlajših mladink.
Maribor, 4. 1. 2019
Za našimi atleti je še ena zelo uspešno leto. V preteklem letu 2018 je kar devet naših članov obleklo dres s Slovenskim grbom. Pri tem je izstopala mlada Špela Gonza, ki se je ob tradicionalnih mladinskih reprezentančnih srečanjih, udeležila tudi Svetovnega prvenstva v gorskih tekih in Evropskega prvenstva v krosu. Na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih ji je družbo delala tudi Andreja Godec. Debitantski nastop za Slovenijo so lani opravili Nika Boštjančič med mladinci, ter Tamara Reicht in Vanesa Lobenwein med pionirji. Slovenski dres sta oblekla tudi Mitja Krevs, ki je nastopil na Balkanskem prvenstvu za člane, ter mladi metalec Gašper Drev, ki je odlično nastopil na pionirskem peteroboju. Na veteranskih tekmovanjih pa sta blestela neuničljivi Božo Himelrajh in debitant Milan Koser.

reprezentanti_2018_680

Ob številnih visokih uvrstitvah na različnih mitingih in tekih imajo na domačih tleh največjo veljavo medalje na državnih in poklanih prvenstvih Slovenije. Naši atleti se ob koncu leta lahko pohvalijo s kar 33 osvojenimi medaljami. Sedemnajst atletov se je kar 10x povzelo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, 11x so jim okrog vratu obesili srebrna odličja, 12x pa so si priborili bronaste medalje. Z naslovom najboljšega v Sloveniji za leto 2018 se tako ponašajo Špela Gonza (1500M U18 in 4km gorski tek U20), Marin Kladošek (troskok U14), Gašper Drev (krogla U16), Eva Zorenč (vortex U14), Božo Himelrajh (60M M55), Milan Koser (800M in 1500M M35), Rajko Zupančič (5km M70), ter štafeta 4x100M pionirjev U14 (Marin Kladošek, Ahac Zupančič, Klemen Potočnik in Maksim Strašek).

Na domačih in mednarodnih tekmovanjih so v zadnji sezono naši atleti pridno zbirali tudi kategorizacije Olimpijskega komiteja Slovenije. Kriterije najvišje športne organizacije pri nas je izpolnilo kar 40 atletov. V sklopu Cestnih tekov so dosegli 15 kategorizacij državnega razreda, v najpomembnejšem sklopu, to je na Stadionski atletiki pa kar 26 kategorizacij državnega razreda in še 10 kategorizacij mladinskega razreda.

Vsi ti odlični dosežki so velika obveza za novo leto, v katerem želimo našim atletom obilo uspehov, ter, da se jim izpolnijo vsi cilji, ki so si jih zadali ob vstopu v leto 2019! 
Dolsko, 26. 12. 2018
V Dolskem pri Ljubljani so izpeljali tradicionalni, že 29. Novoletni tek. Na tekmovanju so nastopili tudi dva naša tekača.

Na osrednjem teku prireditve, na razdalji 14,5 km je med moškimi odlično tekel Mitja Krevs, ki si je z veliko prednostjo pritekel novo zmago. Naš drugi predstavnik na tekmovanju pa je bil Zdenko Mraz, ki je nastopil na 4,5 km razdalji. Tudi njemu je uspel odličen tek, saj je v močni konkurenci zasedel 3. mesto. 
Debeli rtič, 22. 12. 2018
Čeprav je od zaključka priprav minilo že kar nekaj dni, se bo preko ogleda spodaj objavljene fotogalerije, lepo spomniti na vso dogajanje na Slovenski obali.

Kljub težkim in naporinim treningom, so imeli mladi atleti kar nekaj časa tudi za druženje. V spoščenem vzdušju in prečudovitem pozno jesenskem vremenu, so bili vsi načrtovani treningi opravljeni. kako pridni in marljivi so bili naši mladi bodoči asi, pa se bo že kmalu videlo, saj jih prva tekmovanja čakajo že takoj po novem letu.

FOTOGALERIJA
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in