Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 61 - 65 od 699 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Debeli rtič, 23. 3. 2018
Potem, ko je bilo v Mariboru ta teden ponovno slabo in mrzlo vreme, se je skupinica naših mladih atletov odpravila na tedenske priprave na Slovensko obalo.

priprave

Odlični pogoji za bivanje in trening na Debelem rtiču, ter bližnjem Kopru, so bili razlog, da so atleti vse treninge opravili po programu. Ob izvrstnih pogojih jim je vse dni služilo tudi vreme, saj so bile vse dni temperature ob spomladanskem soncu, zelo prijetne. Ob zadovoljstvu ob vseh opravljenih težkih treningih, bodo naši mladi atleti lažje dočakali prva tekmovanja, na katerih nas bodo zagotovo ponovno razveseljevali z odličnimi nastopi.
Zagreb, 18. 3. 2018
V Zagrebu je potekal polmaraton na katerem so nastopili tudi naši tekači in se ponovno izkazali z odličnimi nastopi.

V konkurenci žensk je Sonja Sukič polmratonsko razdaljo pretekla v času 1:34,35 in v močni mednarodni konkurenci zasedla 8. mesto. Zelo dobro je tekla tudi Ana Gajič, ki je v cilj pritekla v času 1:41,23 in zasedla 21. mesto.

V konkurenci moških je Vito Kunstek dobrih 21 km premagal v času 1:15,52 in si tudi on pritekel visoko 8. mesto. Le enkaj mest slabši je bil Sašo Pečnik, ki mu je čas 1:18,39 zadostoval za končno 13. mesto. Na 88. mesto pa se je s časom 1:36,28 uvrstil še Igor Škrinjar.
Ptuj, 17. 3. 2018
Po dveh odpovedih zaradi zimskih razmer, so včeraj na Ptuju vendarle izpeljali Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih za vse kategorije. Tokrat kljub vremenski napovedi snega ni bilo, je pa tekmovalce zelo oviralo deževje in močan hladen veter. Kljub tem zelo težkim razmeram, sta se naša predstvnika na tekmovanju Gašper Drev in Ožbej Ivan Zorko zelo izkazala in se domov vrnila bogatejša za medalji z državnega prvenstva.

Ožbej je nastopil v metu diska med starejšimi mladinci. Njegovo 1,75 kg težko orodje je najdlje poletelo v tretji seriji, ko je pristalo pri 32,86 m in si s tem primetal bronasto kolajno.

Gašper, ki je nastopal v kategoriji pionirjev, se je na tem prvenstvu preizkusil v dveh disciplinah. Najprej je tekmoval v metu kopja. V 2. seriji je je dosegel najdaljšo daljavo in sicer 42,45 m, kar mu je prineslo naslov viceprvaka Slovenije. Nastopil pa je še v metu diska. Najdlje je vrgel v 5. seriji, ko je njegov 1 kg disk pristal pri 35,90 m in je zasedel odlično 4. mesto.
Postojna, 17. 3. 2018
Na letališču v Postojni so člani domačega atletskega kluba organizirali Prvenstvo Slovenije v krosu. V dežju in mrzli burji, predvsem pa na zelo razmočeni in blatni progi, so se vsi štirje naši predstavniki odlično znašli in vsi posegli po zelo visokih mestih.

V kategoriji pionirk U12, ki so morale preteči 500 m je nastopila Ana Kramberger. Tekla je fantastično in v cilj pritekla kot tretja in zasluženo okrog vratu prejela bronasto odličje. Pionirji in pionirke U14 so morali premagati 1000 m dolgo progo. Med dekleti si je Eva Zorenč pritekla visoko 5. mesto. V kategoriji pionirjev pa je nastopil Marin Kladošek in se pravtako uvrstil na odlično 5. mesto. V kategoriji pionirjev U16 se je s slovensko konkurenco na 1500 m dolgi progi pomeril Erik Ursini. Po odličnem teku je v cilj pritekel na 10. mestu.
Basovizza, 11. 3. 2018
V Bazovicah pri Trstu so organizirali že 16. Kokos Trail, na katerem so tekači morali preteči 16 km dolgo progo, ob tem pa premagati še 500 m višinske razlike. V močni mednarodni konkurenci so sodelovali tudi trije naši člani in se zelo izkazali.

V kategoriji žensk je Andreja Godec ciljno črto prekala kot šesta, njen uspeh pa je s 18. mestom dopolnila Anita Dobrotinšek. Med moškimi je nastopil Zdenko Mraz in si pritekel 25. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in