Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 56 - 60 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Žalec, 29. 5. 2019
Čeprav je od sobote, ko je v Žalcu potekal Alešev memorial - tekmovanje za mlade atlete, minilo kar nekaj dni, vam uvrstitve naših mladih junakov objavljamo šele danes. Žal organizator uradnih rezultatov ni objavil prej.

Sicer pa ta težava organizatorja ni vplivala na odlične dosežke naših mladih bodočih asov. Vsi, ki so nastopili, so tekmovali odlično in se domov vrnili s kupom odličij. Tako, da bo lepo še enkrat obuditi spomine na njihove izvrstne nastope.

Uvrstitve naših bodočih asov so bole sledeče:
PIONIRJI U14
Zazula Bor 3. mesto 60M, 3. mesto daljina
PIONIRJI U12
Miličevič Niko 3. mesto daljina
Musič Neo 2. mesto 60M, 2. mesto daljina
Podvornik Sven 1. mesto 60M, 2. mesto 600M
Potočnik Tomaž 2. mesto vortex
PIONIRKE U12
Podgornik Maša 1. mesto 60M, 1. mesto daljina
PIONIRKE U10
Podvornik Eva 12. mesto daljina
PIONIRJI U8
Višnikar Nei 3. mesto 60M, 2. mesto met žogice 

Vsem našim mladim atletom čestitamo za izredne dosežke in jim želimo veliko uspešnih nastopov v nadaljevanju letošnje sezone. 
Bressanone, 26. 5. 2019
Na Južnem Tirolskem, natančneje v mestecu Bressanone je potekal tradicionalni, že 37. Brixia miting, na katerem se pomerijo mlajši mladinci iz držav srednje Evrope. V letošnjo Slovensko ekipo je bil povabljen tudi naš mladi uspešni atlet Gašper Drev. Vpoklic v reprezentanco si je prislužil s prepričljivo zmago v suvanju krogle na APSu za mlajše mladince, ki je v začetku maja potekal v Velenju. 

Če v Velenju, kljub zmagi, naš mladi atlet še ni bil najbolj zadovoljen z dolžinami metov, je tokrat tekmovanje zapuščal zelo zadovoljen. S konstantnimi meti, od katerih je najdaljši meril kar 15.59 m je v močni mednarodni konkurenci zasedel odlično 5. mesto. Svoj osebni rekord pa je popravil za skoraj cel meter.  
Maribor, 26. 5. 2019
Za našimi tekači je še en uspešen vikend. V soboto je v Celju potekal Nočni tek, na katerem sta se zelo izkazala dva naša člana. V konkurenci žensk na 10 km je odlično tekla Renata Vetrih in bila neulovljiva za vso konkurenco in se tako veselila nove zmage. Med moškimi na razdalji 5 km pa nas je navdušil Miha Kveder, ki je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo se je Miha preizkusil še na gorskem teku Tek na Obretanovo, ki so ga organizirali v kraju Preški vrh na Koroškem. Na 9,5 km dolgi progi, so se nastopajoči morali povzpeti za 600 m, kar je našemu atletu zelo ustrezalo, saj je zasedel odlično 5. mesto.   

V totem mestu pod Pohorjem je v nedeljo potekala najbolj množična prireditev tega vikenda v Sloveniji. Na teku Run4motion, so se nastopajoči pomerili na razdaljah 5 km, 13 km in na dolžini malega maratona. Na osrednjem teku, torej teku na dobrih 21 km je ponovno blestela Helena Javornik, ki je bila najhitrejša med ženskami. Na visoko 11. mesto pa je pritekla še Simona Cerkovnik. V moški konkurenci si je 3. mesto pritekel Aleš Novak, njegov uspeh pa sta dopolnila Adriano Nemec s 5. in Sašo Pečnik s 6. mestom. Odličen pa je bil Tudi Marjan Tarkuš, ki je zasedel 13. mesto.
Na razdalji 13 km smo med ženskami zabeležili dvojno zmago. Najhitrejša je bila Mateja Mlinar, tik za njo pa je v cilj pritekla še Barbara Radoš. Na vrhunsko 7. mesto je pritekla Marija Brumen. V moški konkurenci sta od naših najvišja mesta dosegla mladinca Miha Kramberger in Filip Križnik. Prvi je zasedel 9. mesto, drugi pa je končal na 13. mestu.
Odlično je nastopila tudi Špela Gonza, ki je tekla na razdalji 5 km. Za vse konkurentke je bila prehitra in si z veliko prednostjo pritekla zmago. 
Maribor, 22. 5. 2019
Današnje lepo sončno popoldne je bilo kot nalašč za zaključno letošnje tekmovanje najmlajših atletov, ki vadijo pod budnim vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v naši Atletski šoli. Kot je navada zadnjih let, so se jim tudi tokrat pridružili otroci, ki vadijo v ŠD Corrida, ki ga vodi nekoč najhitrejša Slovenka, naša Olimpijka Sabina Veit.

Več kot 100 otrok je je na tokratnem Pomladnem peteroboju na Atletskem stadionu v Športnem parku Tabor, preizkusilo v letečem šprintu na 10 metrov, skoku v daljino z zaletom, metanju vortexa v cone, premagovanju oviraškega poligona, ter v dolgem teku z nabiranjem žogic. Mladi atleti so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na treningih v letošnjem šolskem letu. Za svoje odlične nastope, so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in sladoledom.

malcki_maj_2019_680

Čeprav rezultati na tovrstnih tekmovanjih niso pomembni, smo jih za vas uredili in vam jih objavljamo na spodnji povezavi.

REZULTATI
Zagreb; Ljubljana, Čakovec, Salzburg, 19. 5. 2019
Pomladanski del sezone je v polnem teku in atletska tekmovanja na stadionih in cestah se vrstijo ena za drugo. Na štirih so ta vikend nastopili tudi naši atleti in nas navdušili s številnimi novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

V soboto je v glavnem mestu Hrvaške potekal eden močnejših mednarodnih mitingov na katerem je v hoji na 3000 m nastopila naša mlada uspešna atletinja Tamara Reicht. Svojo dobro predstavo je kronala z novim osebnim rekordom, ki sedaj znaša 16:18,48. Kljub svoji mladosti se je odlično spopadla s starejšimi sotekmovalkami in zasedla vrhunsko 2. mesto.

V našem glavnem mestu pa je v soboto potekal Ekipno mladinsko prvenstvo, na katerem sta sodelovali dve naši atletinji. Na 200 m je zelo dobro tekla Nadja Rudolf, ki je s časom 28,80 zasedla 17. mesto. V teku na 3000 m pa smo ponovno videli osebni rekord in visoko uvrstitev naše atletinje. S časom 10:52,88 se je Špela Gonza uvrstila na 2. mesto.

Več naših predstavnikov pa se je v nedeljo udeležilo tekmovanja v Čakovcu na Hrvaškem. V teku na 100 m je Jurij Beber prišprintal v cilj v času 12,01 in se vselil najhitrejšega časa med udeleženci. Hitra je bila na isti razdalji tudi Lara Ribič, ki je s časom 13,68 dosegla drugi čas. Na 2. mesto se je med pionirkami uvrstila tudi Petja Klojčnik, ki je nastopila v teku na 300 m in dosegla odličen osebni rekord, ki sedaj znaša 43,49. V skoku v daljino se je med pionirji predstavil Marin Kladošek. Njegov najdaljši skok je meril 466 cm in ga je uvrstil na 4. mesto. V konkurenci mlajših mladincev je v metu 1,5 kg težkega diska nastopil Gašper Drev. Njegov najdaljši met je meril 38,32 m, kar je pomenilo najdaljšo daljavo na tekmovanju. V isti kategoriji sta se na 1500 m preizkusila Miha Krambeger in Tine Martin Puppis. Miha je v cilj pritekel v času 4:34,79 in zasedel 4. mesto. Tine pa je za 8. mesto potreboval čas 4:46,70. V zadnji disciplini dneva, teku pionirk na 2000 m smo videli še dva osebna rekorda naših predstavnic. Ob zmagi je Eva Zorenč v cilj po petih krogih pritekla v času 7:01,71. Nika Fajfar pa je tekla 7:23,79 in zasedla 7. mesto.

Ulice mesta Salzburga v Avstriji so v nedeljo preplavile množice tekačev, ki so sodelovali na njihovem tekaškem prazniku - Salzburškem maratonu. Na prireditvi je sodeloval tudi Aleš Novak, ki si je med moškimi na razdalji maratona, v močni mednarodni konkurenci, pritekel izvrstno 9. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in