Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 51 - 55 od 859 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Žalec, 6. 6. 2019
V Žalcu je včeraj potekal 10. Festival športa v sklopu katerega so izvedli tudi Državno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. S področnega tekmovanja se je na finalno tekmovanje uvrstilo šest naših mladih atletov. Kot je že v navadi vso sezono, nas tudi tokrat niso razočarali, saj so vsi nastopili odlično in si priborili visoka končna mesta.

V teku na 60 m med starejšimi učenci se je med 24 finalistov prebil Jurij Beber. Svoj kvalifikacijski tek je opravil z odliko in se s časom 7,49 zanesljivo uvrstil v veliki finale. V njem je odtekel odlično in z osebnim rekordom 7,38 zasedel vrhunsko 4. mesto. V konkurenci mlajših učenk na 600 m je odlično nastopila Ana Kramberger. Krog in pol na stadionu v Žalcu je pretekla v času 1:49,74 in osvojila visoko 7. mesto. Med starejšimi učenkami v teku na 1000 m smo imeli kar dve predstavnici. Petja Klojčnik je odtekla osebni rekord, ki sedaj znaša 3:01,89. Ta odličen dosežek pa je pomenil, da so ji okrog vratu obesili srebrno odličje. Njen uspeh pa je z visokim 7. mestom dopolnila Eva Zorenč, ki je ciljno črto prečkala v času 3:10,56. Isto mesto je v metu vorteksa med starejšimi učenkami zasedla Lara Ribič. Nej najdaljši met na tokratnem tekmovanju je meril 51,12 m. V skoku v višino med starejšimi učenkami je Pia Senekovič skočila visokih 150 cm, kar je samo centimeter manj od njenega osebnega rekorda. Ta njen odličen dosežek pa jo je uvrstil na fantastično 6. mesto.

Vsem našim finalistom, še enkrat čestitamo za izvrstne nastope!
Borsky Mikulaš, Hlohovec, Ljubljana, 5. 6. 2019
Pretekli vikend je naša mlada šampionka v hitri hoji nastopila na dveh tekmovanjih na Slovaškem. V soboto je v mestecu Borsky Mikulaš nastopila na razdalji 3 km in v močni mednarodni konkurenci med pionirkami U16 zasedla visoko 4. mesto. Ob tem dosežku je ciljno črto prečkala v času 16:59. Če v soboto s svojim nastopom ni bila najbolj zadovoljna, je bila v nedeljo veliko boljše volje. V kraju Hlohovec je med pionirkami U16 nastopila na razdalji 2 km in jo zmogla v času 10:08. S tem dosežkom je krepko izboljšala osebni rekord in med številčno udeležbo iz kar šestih držav, zasedla vrhunsko 3. mesto.

Danes pa je v našem glavnem mestu potekal 14. Memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana. Na enem najmočnejših atletskih mitingov pri nas smo imeli tudi mi svojo predstavnico. V teku na 1500 m je odlično nastopila Vanesa Lobenwein. S časom 4:57,45 je odtekla svoj najboljši rezultat na prostem in se uvrstila na odlično 4. mesto.
Maribor, 3. 6. 2019
Po dveh odpovedih zaradi slabega vremena, nam je danes končno uspelo izpeljati Področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Tokrat je bil atletski stadion v Športnem parku Tabor obsijan s soncem, mlade športnike pa niso motile niti nekoliko visoke temperature. V vseh disciplinah smo gledali zanimive boje, osnovnošolci Mariborskega področja, pa so gledalce in svoje navijače navduševali z izjemnimi dosežki. Pomembno vlogo ob odmevnih dosežkih so imeli tudi naši mladi člani, ki so med posamezniki sebi in svojim šolam tokrat priborili kar 11 medalj.

Z zlatimi kolajnami okrog vratu so stadion zapuščali Ana Kramberger v disciplini 600 m (1:47,40) med mlajšimi učenkami, Jurij Beber v disciplini 60 m (7,44) med starejšimi učenci, Petja Klojčnik v teku na 1000 m (3:04,41) in Pia Senekovič v skoku v višino (151 cm), obe med starejšimi učenkami. Na drugo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Maksim Strašek v skoku v daljino (470 cm) med mlajšimi učenci, Maja Premzl v teku na 300 m (49,17) in Maša Podgornik v skoku v daljino (440 cm) med mlajšimi učenkami, Eva Zorenč v teku na 1000 m (3:08,06) in Karin Kocbek Bratina v skoku v daljino (451 cm) med starejšimi učenkami. Z novo bronasto medaljo pa se lahko pohvalita Tibor Kukovec v teku na 1000 m (3:13,35) med starejšimi učenci in Lara Ribič v metu vorteksa (54,83 m) med starejšimi učenkami. Številni naši atleti pa so svojim šolam pripomogli, da so kolajne osvojile v štafetnem teku 4x100 m.

Vsem našim atletom, tudi tistim, ki tokrat niso stopili na zmagovalne stopničke čestitamo za njihove dosežke, ter jim želimo, da jih današnji rezultati v čim večjem števili popeljejo na državno finale.
Rogaška Slatina, Hoče, Železniki, 2. 6. 2019
Za nami je še en izjemno uspešen vikend. Že v soboto je v Rogaški Slatini na Afroditinem teku na razdalji 10 km zelo uspešno nastopil Severino Ogrizek, saj je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo je s štartom in ciljem v kraju Hoče potekal Tek pod Pohorjem. Na praktično domačem teku, je nastopilo kar nekaj naših tekačev. Utrujenost po sobotnem teku, se Severinu očitno ni poznala, saj je na nekaj več kot 10 km dolgi progi zanesljivo zmagal. Njegov uspeh je s 3. mestom dopolnil Adriano Nemec.  Visoka mesta pa so še dosegli Mario Vračič, ki je končal na 6. mestu, mladi Miha Kramberger je bil uvrščen na 13. mesto, na 17. mesto pa je pritekel Marjan Tarkuš. V konkurenci žensk se je ponovno izkazala Renata Vetrih, ki si je pritekla 3. mesto. Na teku so nagrade podeljevali tudi v posameznih starostnih kategorijah. Zlato so osvojili Kramberger v kategoriji do 19 let, Ogrizek med moškimi od 40 do 49 let, ter Vetrihiova v isti ženski kategoriji. Na drugo stopničko zmagovalnega odra sta se povzpela Nemec v kategoriji od 40 do 49 let, ter Rajko Zupančič v kategoriji nad 70 let. Okrog vratu pa so bronasto odličje obesili še Vračiču.

Naša mlada šampionka v gorskih tekih, Špela Gonza pa se je v nedeljo udeležila mednarodnega gorskega teka Tek na Ratitovec, s štartom v Železnikih. Na razdalji 4 km, v katerih so tekmovalke morale premagati še 630 m višinske razlike, je nastopila odlično in med mladinkami ciljno črto prečkala kot druga. Tekmovanje je štelo tudi za državne naslove, tako, da si je pritekla novo odličje, tokrat srebrnega leska, s prvenstev Slovenije. Na teku pa so selektorji izbirali tudi kandidate za nastop na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih, ki bo v začetku meseca julija v Zermattu v Švici. Glede na uspešen tek naša mlade atletinje, si želimo, da kmalu prejmemo še eno veselo novico in sicer reprezentanco Slovenije v kateri bo tudi naša Špela. 
Kranj, 1. 6. 2019
Na atletskem stadionu v Športnem parku v Kranju so izpeljali največji atletski miting za mlajše kategorije v tem delu Evrope. V tej mednarodni množici otrok, so na tradicionalnem Vučkovem memorialu, nastopili tudi nekateri naši mladi atleti in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji pionirjev U16 je Klemen Potočnik nastopil v suvanju krogle. Njegov najdaljši sunek 3 kg orodja je meril 8,70 m, kar je našemu atletu zadostovalo za prepričljivo zmago. V isti kategoriji se je v skoku v daljino preizkusil Marin Kladošek. V zadnji seriji mu je uspel najdaljši skok, ki je meril 504 cm, na tokratnem tekmovanju pa je to pomenilo visoko 6. mesto.

V kategoriji pionirjev U12 je v metenju vorteksa blestel Patrik Murko. Najdaljši met je meril kar 44,41 m. S tem dosežkom pa se je povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. V isti disciplini je nastopil tudi Tomaž Potočnik, ki je ob osvojitvi 24. mesta, vorteks vrgel 25,32 m daleč. Patrik je kasneje nastopil še v teku na 60 m. Ob prehodu ciljne črte so mu časomerilci namerili čas 9,16, kar je pomenilo, da se je uvrstil na 7. mesto. V isti disciplini je nastopil tudi Sven Podvornik, ki pa je imel veliko smole, saj je malce pred ciljem padel in zato s časom 11,84 zasedel 44. mesto. Veliko boljšo uvrstitev je nato dosegel v teku na 200 m. Pol stadionskega kroga je prešprintal v času 31,53 in tekmovanje končal na visokem 9. mestu.

Naša najmlajša predstavnica na tekmovanje pa je bila Eva Podvornik, ki je nastopila v teku na 60 m v kategoriji pionirk U10. Najkrajšo tekmovalno razdaljo je pretekla v času 12,27 in si zagotovila 31. mesto. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in