Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Nov teden in novi uspešni nastopi naših tekačev

Collio, Novalja, Medulin, 5. 5. 2019
V zadnjem tednu so naši atleti sodelovali na kar nekaj tekaških prireditvah in ponovno posegli po odmevnih uvrstitvah.

Že v nedeljo 28.4. se je Andreja Godec udeležila na 25,9 km dolgem Trailu de Collio Brda. Na zelo razgibani poti po Italijanskih in Slovenskih gričih posejanih z vinogradi, so se tekmovalci morali povzpeti in nato spustiti za kar 776 m. Dodaten čar tekmovanju pa dal trase, ki potekal tudi skozi vinsko klet. Zanimiva proga je bila naši tekmovalki pisana na kožo, saj je nastopila odlično in v cilj pritekla na vrhunskem 2. mestu.

Praznik dela je že tradicionalno namenjen druženju, zato na ta dan potekajo tudi številne tekaške prireditve. Na eni takšnih je potekala na hrvaškem otoku Pag, kjer se je na razdalji malega maratona od starta v kraju Lun na severu otoka, do cilja v mestu Novalja, s številčno konkurenco pomerila Barbara Radoš. Dobri treningi v preteklih mesecih so se naši atletinji obrestovali, saj se je ob prihodu v cilj veselila odličnega 2. mesta.

V hrvaškem mestu Medulin je 1. maja potekala še ena zelo množična tekaška prireditev. Na 5. Road Race Medulin Riviera 10,4 km dolgem teku, so nastopili številni dobri tekači, saj v tem času na jugu polotoka Istra potekajo priprave številnih atletskih organizacij in zvez. V tako eminentni družbi so nastopili tudi naši tekači in se zelo izkazali. V ženski konkurenci je ponovno blestela Renata Vetrih, ki je zasedla vrhunsko 3. mesto. Njen uspeh pa je s 13. mestom dopolnila Ana Gajič. Med moškimi se je od naših najvišje uvrstil Igor Šalamun, ki je tek končal na 30. mestu. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in