Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Uspešen vikend za naše tekače, na PS za veterane osvojili 5 medalj

Gradiška, Novo mesto, Maribor, Slovenska Bistrica, Bratislava, Dunaj, 7. 4. 2019
Za našimi tekači je še en pester in zelo uspešen tekmovalni vikend.
V soboto so v Bosni in Hercegovini izpeljali 3. Gradiški polmaraton. V glavnem teku prireditve se je na razdalji dobrih 21 km izkazala Simona Cerkovnik, ki je zasedla odlično 4. mesto. Na isti razdalji med moškimi pa se je Miha Kveder zavihtel na 11. mesto. Na razdalji 10 km je najvišjo uvrstitev dosegla Klara Nemec, ki si je pritekla vrhunsko 2. mesto.

Na isti dan se je v Novem mestu izkazala Marija Brumen, ki je nastopila na 20. Novomeškem teku. V absolutni kategoriji je zasedla 20. mesto, v svoji starostni kategoriji nad 55 let, pa se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra.

V nedeljo je v Mariboru potekal Tek zdravja. Prireditev so odprli najmlajši atleti, ki so se pomerili na razdaljah 200 m, 400 m in 600 m. Otroški teki niso bili tekmovalne narave, kljub temu, pa so se vsi nastopajoči, med katerimi je bilo ogromno naših mladih članov, zelo trudili, za kar jim iskreno čestitamo. Glavna teka prireditve sta bila tek na 4,4 km in na 10,1 km. Na krajši razdalji so se izkazali naši fantje, ki so zasedli prva tri mesta. Prvi je ciljno črto prečkal Miha Kramberger. Na 2. mesto se je uvrstil Robert Matjaž, na najnižjo stopniško zmagovalnega odra pa se je ponosno povzpel Filip Križnik. Na najdaljšem teku prireditve so naši tekači zasedli dve 2. mesti. Med moškimi je to uspelo Branku Kmetiču, v kategoriji žensk pa je enak uspeh dosegla Ines Matjaž. Odlično pa je tekla tudi Ana Gajič, ki je končala na 7. mestu.

V Slovenki Bistrici so tekači tekli na že 17. Bistriškem teku. Letošnji 10 km tek je bil še posebej množično zaseden, saj je štel tudi za državne naslove med veterani. V absolutni kategoriji med moškimi so se naši tekači zvrstili na mesta od šest do osem. Najhitreje je v cilj pritekel Matevž Schaubach, takoj za njim je ciljno črto prečkal Severino Ogrizek, sledil pa jima je še Mario Vračič. V konkurenci žensk je ponovno blestela Renata Vetrih, ki si je v absolutno konkurenci pritekla 2. mesto. Na tretji stopnički zmagovalnega odra pa ji je družbo delala Andreja Godec. V sklopu Veteranskega državnega prvenstva pa so naši tekači osvojili kar pet medalj. Zmago so se veselili Matevž v kategoriji od 40 do 44 let, ter Mario in Renata v kategoriji od 45 do 49 let. Srebrni odličji pa sta si pritekla Severino in Andreja v kategoriji od 40 do 44 let.

Ceste glavnega mesta Slovaške pa so bile prizorišče Bratislavskega maratona. Na njem se je preizkusil naš Igor Škrinjar in v konkurenci več kot 10.000 tekačev, zasedel lepo 373. mesto.

Najštevilčnejša prireditev tega vikenda pa je bil zagotovo Dunajski maraton. Med več kot 40.000 nastopajočimi sta svojo pripravljenost preizkusila tudi dva naša člana. Oba sta nastopila na razdalji maratona. Marjan Takuš je tek končal na 649. mestu, Blanka Šauperl pa je v konkurenci žensk zasedla 997. mesto.

Vsem našim atletom, tudi tistim, ki jim ta vikend ni uspelo poseči po najvišjih mestih, še enkrat čestitamo za odlične predstave. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in