Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Na City teku blesteli naši tekači

Maribor, 8. 9. 2018
V Mariboru je pod okriljem Športne zveze Maribor potekal City mestni tek. Kot že na prejšnjih izvedbah, so se tudi tokrat tekači in tekači pomerili na 5 km in 10 km razdalji. Med številčnimi udeleženci so bili tudi naši tekači, ki so ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami tako v absolutni, kot tudi v posameznih starostnih kategorijah.

V ženskem krajšem teku je blestela Špela Gonza, ki si je z ogromno prednostjo pritekla absolutno zmago. Seveda je s svojim nastopom zmagala tudi v starostni kategoriji do 29. let. Med moškimi se je od naših najvišje uvrstil Aleš Šelih, ki je zasedel visoko 9. mesto. V starostni kategoriji od 30 do 39 let pa je zasedel 3. mesto. Na tej razdalji se je na zmagovalni oder v starostni kategoriji nad 60 let, za 3. mesto povzpel še Samo Zupančič.

Na daljši razdalji je med ženskami Helena Javornik ponovno dokazala, da je kljub svojim letom, še vedno med najboljšimi Slovenskimi tekačicami in si pritekla novo zmago. Z zelo dobrim nastopom si je 3. mesto v absolutni kategoriji pritekla Maruša Sernc. Med moškimi je bil absolutno najhitrejši Vito Kunstek, takoj za njim pa je v cilj pritekel Severino Ogrizek in ponosno stopil na drugo stopničko zmagovalnega odra. Zelo dobro je tekel tudi mladi Filip Križnik, ki se je uvrstil na lepo 8. mesto. Vsi ti naši tekači pa so dosegli zmage v svojih starostnih kategorijah. Maruša je bila najhitrejša med ženskami do 19 let, Helena v kategoriji od 50 do 59 let, Filip je slavil zmago med moškimi do 19 let, Vito je bil najboljši v kategoriji od 20 do 29 let, Severino pa v starostni kategoriji od 40 do 49 let. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in