Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši osnovnošolci blesteli na državnem finalu!!!

Žalec, 6. 6. 2018
V Žalcu je danes potekal Festival športa, v sklopu katerega so izpeljali tudi Prvenstvo Slovenije v atletike za učence in učenke osnovnih šol. Po odličnih nastopih na področnem prvenstvu, ki je bilo že pred mesecem dni v Mariboru, se je na finalno tekmovanje uvrstila osmerica naših mladih junakov. Na današnjem tekmovanju so nas ponovno navdušili s fantastičnimi nastopi, s katerimi so lahko svojim šolam v velik ponos.

medalje_zalec

Prva disciplina tekmovanja je bil tek učenk letnikov 2003 in 2004 na 1000 m, v njem pa smo imeli dve predstavnici. Z novim osebnim rekordom se od tega tekmovanja dalje lahko ponaša Petja Klojčnik, ki so ji časomerilci namerili rezultat 3:05,01, danes pa je zasedla odlično 5. mesto. Druga naša predstavnica, Vanesa Lobenwein je žal imela nekoliko smole na štartu, ko se je s sotekmovalkami zapletla, ter se komaj izognila padcu. Zato je že kmalu izgubila stik z vodilno skupini, kljub temu, pa je s časom 3:17,85 zasedla visoko 13. mesto.

Ob pričetku prvega teka na stezi, so se pričele tudi druge tehnične discipline. V skoku v višino deklet letnika 2003 in 2004 je svojo šolo zastopala Pia Senekovič. Tokrat ji je uspelo preskočiti letvico na višini osebnega rekorda 148 cm, ki ji je prinesel odlično 10. mesto. Na nasprotni strani stadiona se je istočasno odvijal tudi met vorteksa učenk letnik 2005 in mlajše. Med kandidatkami za visoka mesta je bila tudi naša Lara Ribič. Svojo nalogo je opravila fantastično in z dolžino 50,92 m zasedla vrhunsko 3. mesto.

Za naše atlete zelo uspešno tekmovanje, se je nadaljevalo s suvanjem krogle za učence letnik 2003 in 2004. Z najmočnejšimi osnovnošolci v Sloveniji se je za najvišja mesta potegoval tudi Gašper Drev. Njegovo 4 kg orodje je danes poletelo do 14,49 m, za kar je bil nagrajen s srebrno medaljo.

Sledil je vrhunec naših današnjih nastopov, ko sta se med učenkami letnik 2005 in mlajše, v boj za kolajne v teku na 600 m podali Eva Zorenč in naša najmlajša finalistka Ana Kramberger. Eva je še enkrat več dokazala iz kakšnega testa je. Od štarta dalje je tekla med vodilnimi, za njeno nepopustljivost pa je bila nagrajena v vstopu v ciljno ravnino, ko je suvereno prehitela še zadnjo nasprotnico in si z novim osebnim rekordom 1:41,90 pritekla naslov državne prvakinje. Mlada Ana, ki je dve leti mlajša od konkurence, pa si je na njenem prvem velikem tekmovanju nabirala prepotrebne izkušnje, ki ji bodo v prihodnje zagotovo koristile. Danes je ciljno črto prečkala v času 1:53,28 in je tekmovanje končala na 17. mestu.

Naš zadnji tekmovalec na prvenstvu pa je bil v teku učencev letnik 2003 in 2004 Valentin Vidovič. Tekel je fantastično in v cilj prišprintal v času osebnega rekorda 37,17. S tem rezultatom je za pičlih 8 stotink zaostal za uvrstitvijo na zmagovalni oder. Kljub temu, pa je lahko zelo ponosen z osvojenim fantastičnim 5. mestom.

Vsem našim finalistom še enkrat čestitamo, že za uvrstitev na državno finale, ter jim želimo obilo uspehov na naslednjih tekmovanjih. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in