Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Fantastični nastopi naših atletov na PS za srednje šole

Maribor, 16. 5. 2018
V Mariboru je danes potekalo Prvenstvo Slovenije v atletiki za srednje šole. Iz področnega prvenstva se je na finale uvrstilo precej naših atletov, ki so ponovno navdušili, saj se jih večina od danes dalje ponaša z novimi osebnimi mejniki. Sebi in svojim srednjim šolam pa so s tako odličnimi nastopi priborili kar nekaj visokih uvrstitev.

Med srednješolci je v teku na 100 m nastopil Nik Šuštar in dosegel rezultat 11,70, kar je njegov nov osebni rekord. Ta čas je danes zadostoval za zelo dobro 14. mesto. Ob koncu tekmovanja je Nik svojo šolo zastopal še v štafeti 4x100 m in pripomogel, da je šolska ekipa zasedla 5. mestu. V isti disciplini sta svojo šolo zastopala tudi Bastian Kobler in Jakob Ules. Žal pa je njuna ekipa ostala brez uvrstitve, saj so jih zaradi napake pri predaji diskvalificirali.

Med dijakinjami sta v najkrajši disciplini, 100 m nastopili Nika Boštjančič in Monika Črček. Slednja je danes tekla 12,97 in se uvrstila na končno 14. mesto. Nika pa si je s kvalifikacijskim časom 12,82 priborila nastop v velikem finalu. V njem je odšprintala fantastično in z novim osebnim rekordom 12,57 zasedla vrhunsko 4. mesto. V teku na 400 m se je odlično odrezala Rene Prosen. En stadionski krog je pretekla v času osebnega rekorda 1:01,21 in se uvrstila na odlično 11. mesto. V teku na 1000 m pa smo imeli kar tri predstavnice. Špela Gonza je tekla najhitreje letos in s časom 3:01,35 končala na fantastičnem 6. mestu. Najhitreje letos je tekla tudi Maruša Sernc. Časomerilci so ji tokrat namerili čas 3:07,62, kar je pomenilo, da je zasedla 10. mesto. Novega osebnega rekorda pa se je veselila Klara Kaiser, ki je v cilj pritekla v času 3:08,73 in končala na 12. mestu. Ob koncu tekmovanja sta v štafeti 4x100 m svojo šolo še enkrat zastopali Špela in Nika. Po zmagi v svoji skupini, je njuna šola na koncu zasedla 9. mesto.

Vsem našim finalistom še enkrat čestitamo za uvrstitev na finale in odlične današnje nastope!
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in