Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 1 - 5 od 618 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ljubljana, 13. 1. 2018
V Ljubljani je potekal otvoritveni miting, na katerem je v teku na 60 m nastopila tudi naša mladinka Monika Črček. V svoji predtekmovalni skupini je zasedla 3. mesto. Njen dosežek 8,31 sicer ni zadostoval za finale, je pa samo za nekaj stotink zaostala za osebnim rekordom in napovedala, da je dobro pripravljena na novo dvoransko sezono.
Maribor, 1. 1. 2018
Naši atleti opravljajo še zadnje treninge pred pričetkom nove zimske tekmovalne sezone. Prehod v novo koledarsko leto pa najprimernejši trenutek za analizo tekmovalnih uspehov v iztekajočem letu.

Leto 2017 je bilo za naše atlete izredno uspešno. Največji dosežek je uspel Špeli Gonza, ki je nastopila v polfinalu Olimpijskem festivalu evropske mladine. Dres s slovenskim grbom pa so oblekli še Sonja Roman pri članicah, Maruša Sernc in Laura Stauber pri mladinkah, ter Gašper Drev pri pionirjih.   V preteklem letu so naši atleti na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih Slovenije osvojili neverjetnih 52 medalj. Še bolj pa veseli podatek, da je te medalje osvojilo kar 30 atletov. Kar 11 pa se jih je okitilo z naslovom najboljšega v Sloveniji.  

Med odličnimi rezultati je potrebno posebej izpostaviti fantastične nastope mladih atletov. Pionirska ekipa si je na igrah Brez meja v Italiji priborila ekipno zmago. Na Mednarodnih igrah šolarjev v Litvi so nastopili trije pionirji, posebej pa se je izkazal Valentin Vidovič, ki se je uvrstil v finale-B. Posebno uspešno zgodbo pa je spisalo 17 naših mladih atletov, ki so v Avstriji nastopili na Svetovnih igrah za mlade, na katerih je sodelovalo kar 10000 mladih športnikov iz več kot 40 držav. Njihovi blesteči nastopi so jim prinesli kar 37 kolajn.  

Glede na vse zapisano smo lahko z rezultati naših atletov v letu 2017 navdušeni. V novem letu pa jim želimo, da izboljšajo svoje osebne rekorde, ki so največja nagrada za vestno in marljivo delo na treningih. 
Maribor, 23. 12. 2017
Po dolgih letih je danes v centru našega prelepega mesta ponovno potekala Božično-novoletna tekaška prireditev, za katereo si želimo, da bi postala tradicionalna. Tokratnega teka se je udeležilo kar 500 tekačev Božičkov, ki so se ob krajših otroških tekih, pomerili na razdalji 5 km.

Kot se spodobi, na teku v domačem mestu, niso smeli manjkati naši atleti. Že celotno sezono nas navdušujejo z odličnimi nastopi, nič drugače pa ni bilo na današnjem teku. V konkurenci moških je z veliko prednostjo kot prvi ciljno črto prečkal David Rihtarič, naslednji pa je v cilj pritekel Robert Matjaž. Odlično je tekel tudi član naše Atletske šole Tine Puppis. Kljub temu, da je še osnovnošolec se je odlično kosal z veliko starejšimi tekači in zasedel visoko 14. mesto. V konkurenci žensk, pa si je s prednostjo minute in pol zmago pritekla Ines Matjaž.
Maribor, 15. 12. 2017
Pred tednom dni so se naši atleti vrnili z uspešnih atletskih priprav na Slovenski obali. Kako so potekale ste lahko že prebrali v novicah. Sedaj pa vam na spodnji povezavi objavljamo še slikovno gradivo.

Na družabni zaključni slovesnosti, pa smo se skupaj z našimi člani in njihovimi bližnjimi spomnili vseh uspšenih trenutkov v iztekajočem se letu in si zaželeli, da bi bilo uspšeno tudi novo leto 2018. Tudi s tega zaključka vam objavljamo fotogalerijo.

                                           FOTOGALERIJA PRIPRVE                  FOTOGALERIJA ZAKLJUČEK
Maribor, 10. 12. 2017
V večnamesnki dvorani ŽŠDja smo izpeljali Prednovoletno srečanje. Na njem so se najprej naši mladi atleti pomerili v mnogobojčku, ki je bil sestavljen iz atletskih disciplin prilagojenih njihovi starosti. Po tekmovanju so vsi nastopajoči prejeli zaslužena priznaja za uspešno opravljene vse discipline tekmovanja.

Tako najmlajše, kot tudi nekoliko starejše atlete je nato s svojim prihodom razveselil dedek Mraz. Zaželel jim je obilo uspeha v prihajajočem letu, naši bodoči šampioni pa so mu zapeli kar nekaj pesmic in z dobrim možem tudi zaplesali. Kot se za pridne in marljive otroke spodobi, pa jih je tudi obdaril z darilci.

Pred pogostitvijo vseh udeležencev prireditve, pa je potekal še tisti najsvečanejši del zaključka. Na njem smo se spomnili vseh letošnjih nosilcev medalj z Državnih prvenstev in Atletskega pokala Slovenije, ter tistih najuspešnejših, ki so v letošnjem letu oblekli dres Slovenske reprezentance.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in